Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 15 maj 2014

Western FarmI går hade Lule kontrakt (i Svenska kyrkan) en dag med temat Kommunicera och inspirera! på Western Farm, 3 km från Bodens Järnvägsstation. Vi var många anställda och förtroendevalda som var samlade. Jag tycker att det blev en mycket bra dag. Nya tankar och perspektiv väcktes. Bra och proffsiga föreläsare hade vi också. Det var Jonas Bromander, chef för analysenheten vid kyrkokansliet i Uppsala och Emanuel Karlsten, journalist och programledare på P3 Nyheter med Karlsten och krönikör på Dagens Nyheter.
 


Det var informatörerna i församlingarna som hade förberett dagen tillsammans med kontraktsprost Hans Johansson. På bilden ovan, som tyvärr inte blev så bra, syns några av informatörerna.Vi tillbringade dagen i en lite annorlunda miljö. Det var som sagt på Western Farm utanför Boden.
Kolla gärna in på länken så får du veta mer om Western Farm
Den uppbyggda platsen i Buddbyn skall föreställa Vilda västern
som den var 1879.
Här levandegör skådespelare, som finns här under sommaren, tillsammans med miljön myten och historierna om The Wild West. Om man bakom en husknut skulle möta en sheriff med pistol och häst skulle det inte kännas speciellt förvånande.Min dotter har jobbat på Farmen några somrar som fotograf.Här inne har hon fotat besökare i tidsenliga kläder.På Western Farm finns också ett kapell. En del par väljer att vigas här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar