Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 2 januari 2014

Nyckel till fel dörr


Nyårsnatten tillbringade jag i soffan tillsammans med maken och sonen - och Anthon Berg, dansken - känner ni honom? En god vän.
Kvällen gick i enkelhetens tecken. En stillsam och skön hemmakväll. Bonus för oss var att sonen var hemma. Det är länge sedan han firade nyår med oss. Det som var bonus för oss, var snarare minus för honom. Han hade ställt in sig på att fira nyår i Singapore. Förstår inte riktigt att han tyckte att en nyårskväll i Boden med mamma och pappa inte riktigt låg på samma nivå som ett nyårsfirande i Singapore... ! 
Nja, vi förstår nog... ändå. Tyvärr har han varit sjuk i stort sett hela tiden som han har varit hemma här i Boden; hög feber och huvudvärk. Många timmar har han tillbringat i sängen, eller sovandes i en fåtölj.
Nu har han dock blivit så pass pigg att han tagit sig hem till sin lägenhet i Umeå. Han skulle ha flugit till Singapore i söndags i sitt jobb, för att efter nyår åka vidare till Australien. Men det blev ingenting av med det, tyvärr. Vi hoppas att han blir riktigt bra snart.


Dottern åkte söderut i söndagskväll. Så nu är det bara vi två kvar. Det har varit mycket roligt att ha dem hemma! Tomt blev det efter dem.


Inte vår ytterdörr - tyvärr! Fotot är ifrån Rhodos.


Jag vaknade första dagen på det här året av att jag hörde att någon satte en nyckel i låset på ytterdörren. När också min man uppfattat samma ljud, flög vi upp ur sängarna. Nyckeln verkade inte passa. Vi såg en kvinna gå från huset med en nyckel i handen. Märkligt! Vår första teori var att hon hittat en nyckel på gatan och prövade om det var till vårt hus... men då kanske man ringer på först?! Sedan tyckte vi att hon gick mot garaget för att pröva nyckeln där. Owe slängde på sig kläderna för att få tag i henne och höra vad det handlade om. Han försökte följa spåren i nysnön, men hon var spårlöst försvunnen. Konstigt!
Hade hon gått till fel hus? Skulle hon typ vattna blommorna hos någon bekant som hon inte riktigt visste var hon/han bodde? Eller var hon förvirrad? Dement?
Vart gick nyckeln?!

Att gå fel i ett höghus, att t.ex. ta en våning för tidigt, det är inte så ovanligt (det har jag själv gjort några gånger. Pinsamt!), eller kanske i en radhuslänga - men här i området är inte husen särskilt lika. Ja, ja hoppas att hon kom rätt!
Det hjälper inte att ha en nyckel i sin hand, om man inte vet vart den hör hemma. Det finns många dörrar. Många dörrar att pröva sig fram på. Oftast passar nyckeln bara till en dörr, eller åtminstone till ett hus. Kanske är det så ibland i livet, att vi har något som vi önskar att göra - men vi hittar inte rätt ingång som leder dit vi vill, till det vi behöver.
Hur gör man för att hitta rätt dörr?


Inte heller vår dörr. Från Nederluleå kyrka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar