Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

fredag 13 september 2013

Med målarögonen på

När man intensivt håller på med något påverkar det hela ens seende och tankar.

Under de här dagarna på Rhodos har vi sett och analyserat färger, former, strukturer och perspektiv  överallt. Inte bara på våra akvarellpapper, utan också på hus, väggar, tak, frukter, trädstammar, tyger... Vi har haft "målarögonen" på oss, som vår kursledare uppmanat oss till.


Färger och former (från lördagens marknad)

Perspektiv och former (taget från hotellets pool)

Färger, former, strukturer (från Gamla stan)


Till och med under sömnen var målarögonen "påkopplade". Jag drömde om färger. Framför allt hur färgerna blandades och flöt ihop "i vått i vått".




En sak som vi pratat mycket om på akvarellkursen är att få balans i bilden. Ibland har "fröken" uppmanat oss att vända upp och ned på målningen för att lättare se om det finns balans i bilden.

Jag tänker att de ögonen kanske vi skulle behöva ha mer av i det verkliga livet också. Balans är inte bara viktigt i en målning utan också i vardagslivet.




Hur är det med balansen i mitt liv? Med arbete, fritid, sömn, vakenhet, måltider, motion, allvar, glädje osv.
När man bara "går på" dag ut och dag in märker man kanske inte obalansen. Ibland krävs en "upp och ned vändning" av tillvaron för att obalansen ska bli synlig.



Kanske behövs det mer av Lemon Yellow eller Cobalt Blue i tillvaron, eller en ny blandning. En ny sammansättning av livets färger. Det kan ge ny energi, eller en vilsam harmoni. Det kan vara värt att pröva.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar