Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 30 september 2013

Innan

När vi kom hem från jobbet idag förstod vi att det skulle bli frost inatt. Och nu är det enligt vår termometer, som sitter rätt skyddat - 0,1!
Jo, det blir frost!


Innan frosten kom ville vi skydda en del växter, la ut presenningar o.dyl. Krukor med växter togs in i uterummet. Men de här fina vita penséerna som självsått sig i sommar mellan skifferplattorna är det inte så lätt att skydda. De står där ute så glada och pigga, helt ovetandes om, att det är kanske deras sista timmar i livet. Men de kommer kanske igen nästa sommar, eller deras avkomma... Det kan finnas en fortsättning efter det liv vi är i nu.


Sent omsider i höst började de här mörkröda blommorna (Lejongap?) blomma ordentligt. De är så fina mot den gråa stenen bakom. Den sista veckan har jag tänkt varje dag; vi måste ta kort på dem innan frosten kommer. Ikväll, när det hade blivit mörkt och kallt, någon timme innan temperaturen gick över till minus, var Owe ute och tog kort. Det blev lite väl innan. Så dumt att vänta så länge.
Lite typiskt...


Lite sallad passade Owe på att fota också. Fast salladen får nog tillräckligt med skydd i natt.

Ganska ofta pratar vi om innan. Innan helgen. Innan månadsskiftet. Innan vintern. Kanske är det så att vi behöver ha sådana där mål. Ibland blir det lite väl mycket i sista minuten. Ibland skjuter man så länge på det där innan så att det till slut är försent. Man missade helt enkelt det där man hade tänkt göra innan. Det kan bli en stor sorg och grämelse - det kan också visa sig att det faktiskt inte gjorde någonting. Ibland lägger vi på oss en massa krav som egentligen är onödiga.
Ja, det gäller att skilja på vilka innan som är viktiga.

Om ett par veckor ska vi lägga in ett nytt golv i matrummet och köket. Det är plötsligt ganska snart! Så nu lever vi med allt vi ska hinna få undan och få till innan vi blir utan golv att ha möbler på...

I mina öron hör jag J. Jonssons psalmtext Innan natten kommer (Den Svenska Psalmboken nr 510).
Om du har du möjlighet läs gärna texten, den är bra, tycker jag.

Innan natten kommer är det mycket man vill hinna göra och få klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar