Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

onsdag 11 september 2013

HIOTAKIS - Hos doktorn



Jag har landat hemma och allt har gått bra. Det har varit en underbar vecka!
Jag har inte blivit förkyld (än?) som min stackars syster, som jag delade rum med, blev. Magen klarade sig bra. Jag ramlade inte på de höga och farliga stentrapporna. Ändå var jag tvungen att uppsöka läkare. Det var lite spännande!



Som tur var hade vi en läkare med i vår grupp. Hon följde med mig till en grekisk doktor i närheten av hotellet. Han verkade mycket frågande inför min inflammerade och fruktansvärt ömma Talgcysta (som jag fick lära mig av "min" doktor att det var). Han hade tänkt ge mig antibiotika, men det tyckte inte doktor M. Hon berättade att hon var läkare i Sverige och att hennes förslag var att tömma cystan. Då föreslog han att de skulle "behandla" mig tillsammans, för han hade aldrig gjort något sådant förut. M fick tala om för honom, steg för steg, hur han skulle göra. Han lyssnade ödmjukt och lydde. Så glad jag var för "min" doktor M! Den grekiske doktorn var mycket fin också, han var glad och tacksam för att han hade fått lära sig något nytt! Bra gjort av honom att erkänna att han inte kunde och att han var beredd att lära av en kvinnlig kollega från Sverige!!

Bild från hotellet Esperia som vi bodde på

Varje morgon har jag fått omläggning och tillsyn av mitt sår. Inte dumt att ha en "egen" doktor, som dessutom är mycket trevlig och behaglig som person!
Med detta vill jag absolut inte säga något negativt om grekiska doktorer. Jag vet genom min kusin, som bor i Grekland, att det finns mycket bra läkarvård i detta land. Nog om detta.



Här är vi på hotellet och målar




Det mesta av tiden har handlat om att måla. Soligt och mycket varmt har det varit, vi har inte orkat annat än sitta inomhus eller i skuggan. Solat har vi bara gjort någon timme sent på eftermiddagen.




 Nu ska jag hänga tvätt och försöka fatta att jag ska jobba imorgon...
Mer från Rhodos kommer - vill hålla det kvar så länge som möjligt i mitt minne och sinne.

2 kommentarer:

  1. Så skönt att allt gick bra! Och det var ju jättebra att du hade en egen doktor med dej, för trots allt kan det bli lite språkförbistring och andra hinder när man ska behandlas i ett annat land. Och som du säger - ovanligt att doktorn kunde erkänna att han inte gjort det här förut! Sån ödmjukhet är inte lätt att hitta...Kram!

    SvaraRadera
  2. Nej, jag tycker att han var fantastisk som så fint "tog med" doktor M i behandlingen. Fler sådana människor i vår värld!
    Kram!

    SvaraRadera