Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

fredag 20 september 2013

Den djupaste enkelheten

I min hjärna (och hjärta)  trängs nu alltför många intryck från veckan, tankar inför söndagens gudstjänster och förberedelser för imorgon. Också lite golv och kök och förkylning och andra privata saker.

Temat på söndag är "Rik inför Gud". Söndagens texter handlar mycket om motsatsen; habegär, "se om sitt hus", tomhet, ensamhet, girighet...

Att vara rik i Guds ögon måste då, tänker jag, handla om generositet, öppenhet, givmildhet, gemenskap, förtröstan, hopp.
Lätt blir allt bara ord. Alla vet att vi föddes nakna och att vi lämnar det här livet nakna, vi får ingenting ta med oss dit vi går.... men ger det några konsekvenser i våra liv?

Alla vet också att verklig rikedom inte är dyrbara saker och mycket pengar, utan det handlar om något helt annat.

Kom just att tänka på Kristina Wallbings korta och "enkla" dikt, som säger så mycket, tycker jag. Hon tecknar en tavla där vi kan läsa in flera olika tolkningar. Precis så är det i livet också; det som till det yttre först kan verka mycket enkelt, fattigt, "ohyvlat" kan innehålla oväntade djup av rikedomar. 
DEN DJUPASTE ENKELHETEN

ett rum av ohyvlade brädor
en stol i barndomshemmet
ett ansikte av ljus
och ett glas levande vatten

Kristina Wallbing Inga kommentarer:

Skicka en kommentar