Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 14 december 2015

Bygga ihop



Jag håller på med ett "projekt", där jag försöker sätta ihop flera bilder till en - det är inte lätt! Det är mycket man måste tänka på; färgerna ska harmonisera med varandra, stilen bör vara densamma, viktigt också med storlek och perspektiv... ibland tvivlar jag på att jag ska lyckas få ihop det på ett bra sätt, ibland har jag lite hopp...




Att få ihop tillvaron, är det många som kämpar med; arbete, familj, fritid, kanske hus och tomt mm. Tiden räcker inte till. Det kan vara svårt att veta vad man ska prioritera. Det är lätt hänt att man ständigt lever med otillräcklighetskänslor och dåligt samvete.

Ett annat område där vi är många som kämpar för att få ihop det kan vara tron och vardagen, eller kanske ännu mer tron och händelserna i världen, eller tron och det onda  och svåra överhuvudtaget; sjukdom, olyckor, lidande. Finns det någon "harmonisk linje" genom detta?
Så gärna vi skulle vilja att det gick att få ihop, att det gick att förstå eller förklara!
Kommer vi någonsin att få en hel bild av tillvaron? En hel bild där alla bilderna harmoniserar och passar ihop? Ja, kanske, men knappast i den här tillvaron...




Här och nu får vi nog leva med livets alla olika bitar i dess olika färger och storlekar, där det inte finns något riktigt tydligt och genomgående perspektiv - även om vi ibland, någon liten stund då och då kan tycka att vi anar, eller ser en skymt av, hur den hela bilden skulle kunna se ut.

Nä, nu ska jag försöka balansera mellan mina livsbitar som jag hade tänkt skulle rymmas inom den här veckan... får väl se hur det går med den saken, jag måste kanske beskära lite... eller mycket. När det gäller mitt "projekt", så måste jag vila mig från det ett tag och sedan se med nya ögon igen.






Lycka till med dina bitar eller olika bilder!

Fotografierna har ingenting med inlägget att göra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar