Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

onsdag 16 december 2015

Besök




I går kväll var vi hemma hos min bror Urban. 
Det var bl.a. mamma och Karin också. Alltid kul att träffas!




I dag har vi haft ett roligt besök i Matteuskyrkan. Konstnär Bo Lakso som kommer ifrån Jierijärvi i Pajala kommun, men bosatt i Boden sedan 1967, alldeles nära Matteuskyrkan, var och hängde upp några av sina konstverk i kyrkan. Här berättar han om en av sina målningar.




Se, så fint det blev i serveringslokalen! De passar bra här på de tomma nymålade vita väggarna. Bo Lakso skildrar skickligt och stämningsfullt den norrbottniska naturens skiftningar. Här med vintermotiv.




Ovanför serveringsbordet hamnade en annan målning. Ett höstmotiv. Fler finns det i kyrkan. Kom och titta! De är mycket sevärda! Ofta finns någon av oss i kyrkan. Kom gärna på söndag kl 12 då vi har Matteusmässa med fokus på Maria; "Maria - gudomlig moder och vanlig mamma". Då får vi också lyssna på sång av Sara Samuelsson. Kanske är Bo Lakso med på kyrkkaffet... 




Det är kalla och vackra dagar nu med sol och rimfrost.
Här försökte jag fånga rimfrosten på fönsterrutorna i uterummet.
Det blev inte så vackert som det såg ut i verkligheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar