Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 6 december 2015

Julen närmar sig...
Andra advent och ledig helg för min del. 

Vi har varit på två julmarknader idag. Där vi inte har varit på marknader förut, bara i andra ärenden. Den ena var i Norra Svartbyn, i gamla skolan där. Vilken marknad! Fantastiskt så mycket fint hantverk. Imponerande. Där var Matteuskyrkan också representerad vid ett bord.

Sedan åkte vi till julmarknaden på Sunderby Folkhögskola. Det var roligt! Mycket fint och mycket nytänk. Och mycket färger! Det var konstlinjen som präglade marknaden.Vi kikade in i ett par "skaparrum". Inspirerande!Nu börjar den här helgen och dagen gå mot sitt slut. 
Det känns att julen kommer allt närmare.
När man åker med bil, som vi har gjort idag och sett den vita snön, alla ljusbelysningar i fönster och på gårdar, ser det så fridfullt och idylliskt ut. Förhoppningsvis är det så på många ställen också. Men, som bekant, är det ju inte så överallt, tyvärr - och inte hos varje enskild människa... Dessutom växlar det för oss alla från dag till dag och stund till stund. Det är mycket som påverkar vårt inre.

Jag tycker om orden från dagens Psaltarpsalm och önskar att de skulle få mer utrymme i vårt bemötande av varandra och att det skulle prägla vårt julfirande:

Godhet och trofasthet möts,
fred och rättvisa omfamnar varandra.
Ps 85:11God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar