Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 14 april 2015

Minnesord över Mr XJag är med i en skrivgrupp som träffas ungefär en gång i månaden. Till varje träff har vi ett tema. Till den här gången hade vi bestämt det "galna" temat: X.
Det är såå roligt att träffas och lyssna på varandras texter; samma ämne, men väldigt olika!


Så här blev min text:

MINNESORD ÖVER MR X

Extreme Mr X var en komplex krumväxt person med dyslexi och stor kaxighet. Han var ingen sexbomb precis, men exotisk på något vis, med sina oxögon och vaxgula hud. Hans lunchbox bestod av häxörter och ett och annat mariekex. Lyxvaror var ingenting för honom. För att tala i klartext led han av anorexia.

Flexibel kunde ingen säga att Mr X var, däremot utmärkte hans fixering av taxibilar och växellådor. Mr X hade lätt för att hamna i extas, exempelvis när han spelade altsax eller dansade foxtrot. 

Ortodox som han var, var han expert på exegetik, Exodus kontext, allt om exilen, lagtexter och om kyrkors krucifix. Exalterad blixtrade hans ögon när andra baxnade över hans kunskaper. Ändå tog han aldrig någon examen.

Mr X var uppväxt med växthus och laxodling och tyckte om att experimentera. Han var exakt med tider och timtaxa. Nu har Mr X maxgräns nått sitt slut på livets tidsaxel. Vi kommer alltid att minnas hans exklusiva existens. Närmast sörjande är Mr X:s Boxervalp.

Pax, Mr X.Ser ni X:en i fotografierna? Båda från Grekland.

Som ni säkert förstår är ord som krumväxt, dyslexi, oxögon, anorexia, ortodox m.fl bara valda för att det finns x i dem och inte menat att nedvärdera eller göra narr av någon.

Jag har varit väldigt X-seende på sista tiden. Har ni tänkt på hur mycket X det finns i tillvaron? På skyltar, i stickbeskrivningar, på dörrar, korsstygn, vägkorsningar, målkryss...  :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar