Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 11 april 2015

Inte i Alperna utan i Buddbyn


En riktigt solig och fin dag idag. På eftermiddagen tog vi oss en paus från allt vardagsslit och åkte ut till sol och snö. Dock inte så långt som till Alperna. Utan bara till Buddbyn. Det var ungefär så här härligt som på fotografiet från tidningen Se från januari 1966. Fast jag var lite mer påklädd... och ingen cigarett. Annars så...


Med stugan i Buddbyn följde en del överraskningar, många hade vi gärna varit utan... På vinden fanns det bl.a. högvis med gamla tidningar från 50, 60, 70... -talen.

Hemmets Journal 24 juni 1958

Någon gång har jag tänkt att jag skulle gå igenom dem... än har det bara blivit lite sporadiskt bläddrande. 

Hemmets Journal 24 juni 1958

Speciellt roligt är det att se på reklam och annonser. Klicka på bilden så ser du texten bättre. Tänk, det där med filmrullar... att hitta rätt och bäst...

Hemmets Journal 24 juni 1958

Hemmets Journal nr 26 24 juni 1958 Pris: 60 öre!



Tidningarna passar bra in i vår stuga :-)
Fast de här grejerna följde inte med den här stugan.


Saftflaskorna kommer däremot från vårt gamla hus i Svartlå, som från tidernas begynnelse var en affär. I ett hemligt rum utan ingång hittade vi flaskorna. Man fick ta sig in genom att klättra upp på en stege och så in genom ett fönster. Kakformarna och rivjärnet är där ifrån också, om jag minns rätt. Termosen har vi däremot köpt på någon loppis.


Förutom kakburkarna är också detta från hemliga rummet i Svartlå. När jag tänker efter så har vi bott i ganska många gamla spännande hus. När vi bodde i ett gammalt kapell i Helgum hittade vi också en del, mest riktigt gamla kläder faktiskt, som vi fick ta med oss när vi flyttade. Oj, oj, så mycket gammalt som vi samlat på oss under årens lopp... dags att rensa ut, eller rättare sagt, fortsätta att rensa... för vi gör ju faktiskt våra försök ibland.


Vad är det det står...? "Samla inte skatter här på jorden, där mal och mask förstör och tjuvar bryter sig in och stjäl. Samla skatter i himlen, där varken mal eller mask förstör och inga tjuvar bryter sig in och stjäl. Ty där din skatt är, där kommer också ditt hjärta att vara." Matteus kap 6 vers 19-21.
Just det, Birgitta.
God fortsättning på helgen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar