Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

fredag 2 januari 2015

Ljus i mörkret


Efter en begravningsgudstjänst i Nederluleå kyrka åt jag lunch i vår kyrkstuga. Det gick ganska snabbt att få varmt eftersom det varit milt i flera dagar. Det är mysigt att den går att använda även på vintern. Men det är märkligt med vädret! Regn och plusgrader i januari! När min kusin i norra Grekland härom dagen hade minus 11 grader, hade vi i Boden plus 5! Det känns inte riktigt rätt!


Regnet förvandlades till snö på eftermiddagen och det såg fint ut i kyrkbyn. Däremot var det inte så roligt på vägen; spårigt och moddigt. 


"... Vem finns där? Det är inte bara mörkt. När ögat har vant sig vid mörkret kan jag urskilja nyanser av mörker - vissa av dem så nära ljus att jag skulle kunna säga: det svarta lyser vitt. Bländad av mörker. Jag är i detta rum. Det är inte heligt. Det är ett rum....."
En liten del av en text av Kristian Lundberg


En annan text som jag tänkt på idag:
I den tätnande natten
kämpar du efter ljus -
men vågar du fatta
handen som räcks dig ur mörkret?
Gunnel Vallquist, Steg på vägen, 1983


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar