Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

onsdag 21 januari 2015

Skönhet på paletten




Istället för att göra ett stort nummer av sitt första gudomliga tecken, gjorde han det i skymundan, det var bara hans mor och tjänarna som såg det! Men alla fick del av det! Festen och glädjen kunde fortsätta utan avbrott!




Jag talar alltså om när Jesus förvandlade vatten till vin. Festarrangörerna hade räknat fel; vinet tog slut! Men det var ingen av gästerna, inte ens brudgummen som var ansvarig för vinet, som märkte något - förutom att vinet som serverades i slutet av festen var godare än det första.


Det är ett utmärkande drag för Jesus. Han är inte ute efter att visa på misslyckanden, brister, att något fattas, utan han vill hela, upprätta och försona. Han vill fest och glädje!

(Färgprover)


En psalmtext som jag tycker mycket om:
....
Med helighet och skönhet på paletten,
vi målar stan till fest med kulörer utav lov!
Och dikter skriver vi med hopp och längtan.
Med skratt och kärlek formar vi vår dag.
....
Vi får dikta, dansa, spela, sjunga
vi får leka här med hantverk, form och färg:
för vi är bjudna av Honom som på festen
förvandlar vatten till det bästa vin.
....
En del av en text av Fred Kaan,
Översättning: Anonym författare.


(Foto från Porsökyrkan i söndags)



De flesta bilderna är ifrån norra Grekland och Rhodos.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar