Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 3 november 2014

Sunset in Key WestJag har blivit uppmanad att visa fler bilder från vår resa i Florida - och jag är inte så svår-övertalad...
En eftermiddag/kväll var vi i Key West. Solnedgången där skulle vara något särskilt... skulle vi som är bortskämda med midnattssolen bli imponerade... ;-) Jo, det var ganska mäktigt.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Key_West


En bio eller teater med Marilyn Monroe utanför.


På väg ner till piren gick vi genom stadens gator och såg alla gamla fina hus med sina stora verandor. Det kändes så bekant. Det var som att gå omkring i en amerikansk film. Både språket och miljön fanns där. Det fanns också många fina skyltar...


Ett Café där Hemingway spenderade mycket tid.


Vi var inte ensamma som gick ner till Piren. Det var bara att följa strömmen. Hundratals, ja, t.o.m. tusentals samlades för att fira solnedgången.  En vanlig vardagskväll. Förmodligen mest turister, i och för sig. Solen skulle gå ner kl 18.59, om jag minns rätt.
Sonen (närmast i bild), dottern och dotterns sambo
Alla applåderade när solen hade gått ned i Mexikanska Gulfen. Tänk att detta fantastiska skådespel var helt gratis. För alla.  Helt utan mänsklig påverkan. Helt utan någon elektronisk teknik. Helt enkelt; en gudsgåva till mänskligheten. 


Det var folkfest.
Väldigt turistiskt. Men roligt att ha varit i Key West några timmar.


Dagen avslutades på en lite annorlunda restaurang Kelly´s Caribbean Grill & Brewery med mycket trevlig personal och god mat. Det var utomhus, på en innergård.

2 kommentarer:

  1. Vilken fin resa! Fina minnen bevarade via dina kort.

    SvaraRadera
  2. Jo, foton är faktiskt rätt viktiga på det viset :-)

    SvaraRadera