Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 9 november 2014

Katter mot våldNär jag var på väg till jobbet idag - två gudstjänster med temat Samhällsansvar - lyssnade jag på radion. Det var framför allt tre saker som fastnade i mitt huvud och som på något sätt anknöt till dagens tema.


Bänken var gjord så att man inte kunde ligga på den

Det första inslaget handlade om romernas situation i Europa, om hur många lever i ren misär. Det gjorde verkligen ont att lyssna till. Mycket insatser behövs här...


Tydligen har inte alla så gott hjärta för katter...


Det andra inslaget berättade om hur stort det blivit med katt-filmer. Katter som är gosiga, som är utklädda, som gör konster osv.

http://www.svt.se/nyheter/sverige/kattfilmer-hyllas-pa-festval

Det roliga är att filmerna lagts ut på sajter där det funnits mycket vålds - och porrfilmer, där man i princip tävlat om att lägga ut det värsta och grövsta. Men nu har katt-filmerna lyckats ta över och tränga bort mycket av de hemska filmerna. I programmet intervjuades en man och frågan ställdes till honom, om han trodde att världen skulle bli bättre av att titta på katt-filmer istället för på våld och porr. Det trodde han. De påverkar på ett helt annat sätt än våldsfilmer.
Det tredje inslaget var ifrån nyheterna, där de berättade att svälten i världen minskat. Siffrorna kommer jag inte ihåg. Det sades att det är en nyhet som sällan nämns. Vi behöver också få höra de positiva nyheterna. I dag 9 november har vi blivit påminda om att det är precis 25 år sedan Berlinmuren föll! Tänk, en sådan otänkbar sak!!
Som kyrka och som enskilda kristna har vi ett viktigt uppdrag i världen att sprida det som är gott och kan bli till stöd och hjälp för andra. Uppdraget tar aldrig slut, det behövs alltid insatser, större och mindre - "allt efter vår förmåga", som Paulus skriver om i sitt andra brev till korinthierna. Vi får be Gud om hjälp och fantasi att hitta tillvägagångssätt som kan förändra i större och mindre sammanhang. Som det där med katterna...

Även om uppdraget och uppgifterna är oändliga, så behöver vi också påminna varandra om allt gott som görs, alla goda framgångar och förändringar, som trots allt sker hela tiden. Det kan ge oss kraft och inspiration.

Han skall inte bryta av det knäckta strået,
eller släcka den rykande lågan,
utan han skall en dag föra rätten till seger.
Och hans namn skall ge folken hopp.

Från dagens evangelietext; Matteusevang. kap 12 vers 21
Bibel 2000


Bilderna är tyvärr inte så representativa för blogg-inläggets innehåll...
Alla fotona är ifrån Miami Beach, Florida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar