Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

fredag 31 oktober 2014

"...håll fast vid det goda"


Jag känner verkligen för att skriva, men det är såå många tankar som trängs i mitt huvud, så jag vet inte riktigt vilket spår jag ska följa...


Det är Halloween. Det är inget jag precis vill skriva om. Men jag har en bild som passar. När ska jag annars visa den? När vi var i Florida var det Halloween-tema överallt, precis överallt. Men jag tog bara ett foto. Jag var på väg att ta ett till, men det var så makabert så jag kunde inte. Det var utanför en restaurang (vi gick förbi där flera gånger), en docka som föreställde ett barn i typ 8-10 månaders åldern som satt i en barnstol. Det såg verklighetstroget ut, men det var som att se ett barn som blivit misshandlat! Det var en massa blod och sår och jag har en otydlig bild av något som stack ut genom ögonen... jag klarade inte att ta in riktigt... Jag rös och frös i värmen varje gång vi gick förbi. Jag förstår inte meningen...

Gam

Att barn ikväll ringer på dörren och ropar: Bus eller godis - ligger på en helt annan nivå för mig. Det ger oss anledning att köpa godis och provsmaka det vi ger bort :-) Nu har jag smakat alldeles för mycket!


De här dagarna är helt hållet "Allhelgonahelg" för mig. Minnen. Tankar och frågor kring död och liv, sorg och saknad. Förebilder. 


Reflektioner kring livet efter döden. Vad finns det för löften i Bibeln, i den kristna tron? Hur tolkar vi Gudsorden om "det eviga livet", "himlen", om "att uppstå till evigt liv" osv. Vad tror jag? Vad tror du?

Ser ni, som jag, hjärtan? (Gulfen)

Ändå har min dag i huvudsak inte haft "Allhelgonatema" över sig. Största anledningen till det är att jag ska vara ledig i helgen. Den har rört sig om mycket annat. Mycket att glädjas åt. Arbetsveckan avslutades med kärlek.; "...trofast kärlek och fördjupad samhörighet och viljan att hålla ihop". En vigsel på fredagskvällen! Det värmer i hjärtat att se människor bekräfta sin kärlek till varandra. På riktigt. Medvetet och beslutsamt. Och i klarsynt ödmjukhet.

Solnedgång i Key West, Florida

Ett bibelställe som lästes ikväll:

Er kärlek ska vara uppriktig.
Avsky det onda, håll fast vid det goda.

Romarbrevet kap 12 vers 9.
Bibel 2000


Alla fotona idag är ifrån Florida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar