Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 24 november 2014

En fredens värld

Temat i söndags i Bergnäskyrkan och Porsökyrkan var: Fred. Och fred kan man bara bygga tillsammans. En bit var, här och där. Alla kan vi bidra. Pusslet som vi tillsammans fick bygga i gudstjänsterna blev till slut en hel jordglob. En hel värld.


Att bygga en helare värld, en fredligare värld, kräver att vi är varsamma om varandra och allt gott och kärleksfullt arbete grundat på rättvisa och respekt. Fred är - som vi vet -  inget självklart varken i den stora världen eller i våra egna små världar. Allt fredligt måste vi skydda och bevara. Lyssna till och lyfta fram. Hela tiden. 

Lägg i varandras händer fred och bär den som en fågel,
och skydda den som om den var ett ljus när stormen råder.
(Psalm nr 831 v 1 i Psalmer i 2000-talet)
Text: Fred Kaan. Övs: Per Harling

Hur varsamt måste man inte bära en fågel? För att inte tala om ett ljus. Hur svårt är det inte att bära ett ljus utan att det slocknar bara i ett rum, hur är det då utomhus vid storm?! varsamma måste vi vara om varandra och om allt som har med fred att göra. Det kräver tålamod för att lågan ska hinna med - och ibland måste vi stanna till för att tända på nytt. Det är viktigt.


Fotona är ifrån Temagudstjänsten om Fred i Bergnäskyrkan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar