Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 26 juli 2014

Tapeter, tapeterSå livet är! Medan människor plågas, skadas och dör runt om i världen njuter en del av oss av sommarvärmen, plockar bland alla våra saker, funderar på vilka glasögonbågar vi ska välja... 
Ändå, tror jag, att många av oss följer med i vad som händer, diskuterar, våndas  och ber över situationen/situationerna...Vanmakten kan kännas stor, när livet är så orättvist!


Owe och jag har varit en stund i vår stuga i Buddbyn som vi håller på att avveckla. På vinden hittade vi en kasse + en trälåda med olika gamla tapeter, som förra ägarna lämnat kvar. Vi gissar att de är ifrån 50 eller 60- talet, svårt att säga. Kanske någon känner igen något mönster?
På kassen står det Sawona Lotura Harmoni.
Här är några smakprover, fler kommer kanske en annan gång:


Väldigt speciell! Läcker på sitt sätt, tycker jag. Men inte så lätt att placera...


Det känns lite svårt att slänga. 
Är det någon som har en idé hur man kan använda dem? 
Förutom att använda dem på väggen (vilket nog inte räcker så långt), 
har jag tänkt att vi kan använda dem som presentpapper, 
skulle förmodligen räcka våra liv ut.
Men kom gärna med idéer :-)

(Såg just att det här är mitt 1000:de inlägg i bloggen)

2 kommentarer:

 1. Inte presentpapper som kanske slängs sedan. Rama in,gör tavlor. Din bror blir nog avis,dessa mönster är ju populära idag. Grattis till 1000 gränsen från en trogen följare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt, Irene - presentpapper slängs. Bra idé att visa dem för min bror, då kanske jag kan byta en rulle mot något i butiken :-)
   Vad roligt att du är en "trogen följare"!

   Radera