Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 17 juli 2014

Besök


Jag vet inte hur det är för er, men när vi får besök söderifrån, så har vi några standardställen som vi brukar vilja visa - om de inte har varit där förut. Ett sådant ställe är Storforsen.

Klicka på bilden så ser du bättre


Även om vi har varit här många gånger förut, så blir vi aldrig less, tvärtom, vid besök får vi en anledning att åka hit igen. 


Våra vänner från tiden vi bodde i Västerljung (utanför Trosa, Vagnhärad) hade vandrat i Abisko och på vägen hem igen stannande de till ett par dagar hos oss. Det var så roligt! Vänner är vänner även när det går lång tid emellan man träffas.


På bild är det svårt att se djupet. Men här var det i alla fall några personer som dök. Något jag aldrig skulle våga! Inget jag vill att mina närmaste ska göra heller...


En stund satt vi här, omgiven av klippor, sol och värme, barn och vuxna. Många badade. Ett idealiskt ställe för barnfamiljer. Men det blev såå varmt att vi var tvungna att flytta på oss. 


Vi hittade en svalare plats. Det mysiga med Storforsen-området är att det mellan klipporna finns många små vattengropar, små badställen, där man kan doppa större eller mindre delar av kroppen.
Det blev en skön dag vid Storforsen. Underbart väder!

Här en film från Storforsen

En länk om Storforsen:

http://www.alvsbyn.se/uppleva-och-gora/friluftsliv-och-natur/storforsen/På väg tillbaka hem stannade vi till i Svartlå hos andra vänner, som bor ljuvligt vackert här vid Lule-älven. Precis här har faktiskt vår son blivit döpt.


En anledning till pausen i Svartlå var att våra gäster skulle få hälsa på Robert Nilssons fjällkor. Korna var inomhus p.g.a. den överväldigande värmen. Det blev en hel del lantbruks-snack. Våra gäster har själva lantbruk och kor. Dock inte fjällkor.

Här kan du läsa mer om Robert Nilsson och hans fjällkor


Trötta och nöjda kom vi sedan hem till Boden.

3 kommentarer:

 1. Mina hemtrakter-fint! Man kan stå länge o kika in i forsen och höra det öronbedövande bruset som aldrig tar slut =)

  SvaraRadera
 2. Åh, så fint!! Och så glad jag är att vi har varit där med er!

  SvaraRadera
 3. Jaha, Irene, kommer du från de här trakterna... Ja, det är verkligen härligt att vara där!

  Ja, Grekland, det var bra att vi hann med att vara där också. Ni får komma tillbaka... :-)

  SvaraRadera