Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 6 juli 2014

Sommar!Vilken härlig sommardag det har varit i dag!


Jag har försökt ta vara på en del av gräslöken innan den alldeles blommar ihjäl sig. Men vi har hur mycket gräslök som helst, så det blir bara en bråkdel ändå.
Likaså har jag gallrat bland rädisorna, så att en del av dem får utrymme att växa. 


Även de som blev bortgallrade kom till nytta. De fick finnas med i salladen vi åt idag.Bladen går ju bra att äta, men tänk att de där minirädisorna faktiskt ger riktig rädis-smak. Det finns där redan nedlagt - precis som det lilla nyfödda barnet har allt det som är en människa. Men den nyfödde, behöver som allt skapat utrymme att få växa och mogna...


Jag tog bort lite blommor från stenpartiet som skymde andra, även om de är vackra mot den grå stenen. Varje blomma för sig är beundransvärd, men ibland måste man se till helheten...


På eftermiddagen var vi i stugan i Buddbyn och grejade lite grand.


Några bilder därifrån...
Stora klasar med omogna vinbär ger hopp inför framtiden.
När man fotar kan man välja vad man tar på, det kan ge en skev bild av verkligheten. Man kan plocka ut små detaljer - och runt omkring kan det vara hur rörigt och hemskt som helst. Det syns inte på bild. Ändå är varje detalj sann, oredigerad. Så kan det vara när vi berättar om våra liv också, vi väljer vad vi berättar och det är helt sant. Och kan vara helt rätt också. Men just det där vi utesluter kan göra att den bild eller den berättelse vi delar blir skev. Varje detalj hör till ett sammanhang, en större verklighet. Ibland har det ingen betydelse för mig själv eller andra hur helheten ser ut, ibland har det avgörande betydelse.


För att ni inte ska få en alldeles skev bild av vår stuga i Buddbyn, ska ni få se en detalj till som hör ihop med sammanhanget. Det betyder att det finns mycket jobb att göra här. Allt är inte idylliskt och vackert.

Ibland är det dock viktigt att se de fina detaljerna, ta vara på de sköna stunderna, nuet - för att orka med helheten, det stora sammanhanget; livet själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar