Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

onsdag 2 april 2014

Flytt-tankar

Min man har pratat länge med vår dotter ikväll. Hon är snart på väg att flytta in i sin första egna lägenhet. Den "egna" lägenheten delas med pojkvännen. Å, så spännande...

Spännande var det också när de sökte lägenheter på nätet, när de gick på visningar, när de tog sina beslut. Vi vill önska dem all lycka i deras första riktiga gemensamma hem.
Men det är inte alltid som det är av längtan eller fri vilja som man flyttar.  I dag har jag varit på LTU (Luleå tekniska universitet) och pratat med studenter som läser till mäklare. Jag hade fått uppdraget att tala om bemötande av människor i sorg och kris. Mäklare möter kunder som ser sig "tvungna" att flytta, byta boende pga av någon form av förlust i livet. Förlust av kroppsdelar eller funktioner, kanske behöver ett mer handikappvänligt boende eller behöver bo närmare ett sjukhus. Eller att man förlorat ett arbete och blivit arbetslös och därför inte har råd att bo kvar där man bor. Oftast är nog ändå orsaken förlust av en relation pga av skilsmässa/separation eller dödsfall. Och då är det inte bara glädje att flytta och hitta nytt boende.


Sorgen över förlusten kan se väldigt olika ut - det var lite sådant vi pratade om. Det är inte alltid så lätt att känna igen sorgens uttryck - kanske inte ens kunden själv förstår det. Irritationen, misstänksamheten, oron kan ha sin egentliga grund i sorg, besvikelse eller bitterhet över det som hänt.

Förra året när jag besökte mäklarstudenterna skrev jag en liten berättelse som du kan hitta på min blogg den 13 april 2013 "Att gå vidare".
Här någonstans kan du hitta det
Fotografierna från Stockholm har inget med innehållet av inlägget att göra.

2 kommentarer:

  1. Så spännande....förstår era känslor. Tror min dotter oxså är på väg men gör reklam för LTU lite smått. Hälsa o krama Owe från mig-saknar honom! Kram I

    SvaraRadera
  2. Ja, man lever liksom med i spänningen... Man kan ju alltid försöka påverka, hoppas att du lyckas :-) Jag har hälsat till Owe, han hälsar tillbaka! Kram!

    SvaraRadera