Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 19 april 2014

Påskgumman


Sedan nyår är min kollega Victoria studentpräst på LTU och därmed också en i arbetslaget i Porsökyrkan. En mindre del av sin tjänst har hon också på häktet. I Skärtorsdags var hon påskgumma!  



Påskgummans kasse med glada påskägg.



I Torsdags delade Victoria ut påskägg på häktet. Gissa om det uppskattades?! Som tur var, var vakten förvarnad, annars kanske hon inte hade blivit insläppt :-) Det finns många sätt att sprida glädje...

Även om det är många gudstjänster dessa dagar, hinner jag mellan varven träffa min dotter och hennes sambo, som är uppe här just nu. De har lyckan att få njuta av de norrbottniska solstrålarna.



Här har de en skön vilostund på trappen utanför vår kyrkstuga
i Kyrkbyn i Gammelstad.



Sedan blev det en enkel påsklunch inomhus.

I skrivande stund håller maken på att lära dem att spela Mah Jong.
Ett spel som vi själva spelade mycket i våra yngre dagar. Nostalgi!

Själv håller jag på att ställa in mig för morgondagens Påskmässsor
i Bergnäskyrkan kl 11 och i Porsökyrkan kl 17.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar