Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

måndag 21 april 2014

Han är inte här!


I går firades Påskdagsmässor i många, många kyrkor runt om i världen. 
Så också i Bergnäskyrkan och Porsökyrkan i Luleå.På Påskdagen firar vi att att korset är tomt och att graven är tom.Ängeln säger till kvinnorna som kommer till graven:
Han är inte här. Han är uppstånden!Kvinnorna hade gjort i ordning kryddor för att smörja Jesu kropp.
Det var kvinnornas uppgift att ta hand om de döda.Men, som sagt, när de kom till graven, fanns inte Jesu kropp där. 
Bara linnebindlarna var kvar.


Kvinnorna berättade för de manliga lärjungarna vad änglarna hade förmedlat till dem och vad de själva hade sett, men lärjungarna trodde inte på dem. De tyckte att det var "bara prat".

Det var ändå något i kvinnornas berättelse som väckte hopp eller nyfikenhet hos Petrus (Luk 23), han sprang genast till graven, klev in och såg att det var som kvinnorna sagt - och han gick undrande därifrån.

Den som undrar bereder på något sätt plats, tror jag, för att kunna ta emot det obegripliga, livets under... det finns i alla fall en möjlighet. Petrus kunde det så småningom.Tillsammans med den rysk-svenska föreningen målades i Porsökyrkan
mycket vackra ägg under dagen.
Innan Påskdagsmässan i Porsökyrkan var det Påskbuffé.
Mycket trevligt och gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar