Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

fredag 21 februari 2014

Liksom regn och snö fallerI dag har det varit en sådan där dag då det inte har varit så roligt att köra bil. Det har både snöat och blåst. Omkring minus 7 grader. Dessutom halt. På väg 97 mellan Boden och Luleå ligger det en bil på taket. Jag tror att den har legat där ungefär en vecka nu. Varje gång jag kör förbi är det en påminnelse om att allt kan vändas upp och ned. En sådan här dag, då sikten är dålig och vägbanan slirig då blir det extra verkligt.När jag körde hemåt i snöröken tänkte jag på en av texterna på söndag från första årgångens läsningar från profeten Jesaja kapitel 55 vers 10, 11 (Bibel 2000):

Liksom regn och snö faller från himlen
och inte vänder tillbaka dit
utan vattnar jorden,
får den att grönska och bära frukt,
och ger säd att så och bröd att äta,
så är det med ordet 
som kommer från min mun:
det vänder inte fruktlöst tillbaka
utan gör det jag vill
och utför mitt uppdrag.Liksom regnet och snön gör nytta, ger grönska och frukt, gör också "det levande ordet" det, som ämnet är på söndag. Regnet och snön syns påtagligt en kort tid, men verkar sedan i det "fördolda". Så tror jag att det också är med Guds ord, det är inte alltid så synligt och hörbart, men kan verka, gro och växa i det tysta och gömda.


 
 Mobilkamera 2011

Ditt ord är en lykta för min fot,
ett ljus på min stig.
Psaltaren 119:106 Bibel 2000


Kom ihåg att rösta på min kusins blogg Aktuellt i Grekland. Söndag är sista dagen.
Klicka här och gå in och rösta
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar