Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 9 februari 2014

Ingen vilodag - en dag i tjänst

Bergnäskyrkan, Luleå


En rolig dag i kyrkans tjänst.
Först i Bergnäskyrkan med dagens allvarliga evangelietext. Fick möta några nya ansikten, tillsammans med de mer bekanta. Alltid roligt! Medan kantor Lars, som jag delat den här dagen med, åkte till Sjukhuskyrkan och spelade, hade jag vigselsamtal i Porsökyrkan.


Porsökyrkan, Luleå


Dagen avslutades kl 17 med en gudstjänst för stor och liten i Porsökyrkan. Det blev en härligt rörlig och rörande och till viss mån rörig gudstjänst. Många stora och små. Många svaga och starka röster. Olika språk. Precis som det ska vara!Pedagog Sonja berättade om Jesus och barnen med flanellograf, Mona ledde barnkören som sjöng jätte-fint m.m. m.m.Speciellt inbjudna idag var barnen som blivit döpta i Porsökyrkan under året med sina familjer. Vid varje dop får barnet ett rött hjärta med namn och dop-datum, som vi sedan hänger upp på vårt "Dop-träd". Trädet påminner oss som möts till gudstjänst att bedja för barnen och deras familjer. Året därpå inbjuds familjerna att hämta dop-hjärtat, som det får tillsammans med en liten bönbok. När vi överlämnar det ber vi en kort bön för varje familj. Det känns bra att få möta dem igen på det här sättet. En del av familjerna träffar vi på måndagarna kl 13 då det är "Baby-sång" i Porsökyrkan.Efter gudstjänsten blev det många tillfällen till "småprat" och lite djupare samtal då kyrkan bjöd på fika och varm korv med bröd. Nya bekantskaper skapades. 
En del både yngre och äldre fick också tillfälle att pröva orgeln och andra instrument i kyrkan. Vad roligt det är när det är full rusch i kyrkan!
Ingen vilodag - men en dag i tjänst!


2 kommentarer:

  1. Ja, Ulrika det var det. Synd att ni inte var där, men jag vet att tiden är svår för er... :-(

    SvaraRadera