Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 30 januari 2016

Skapardag




Några bilder från en dag med bildskapande, meditation och medvetna rörelser kring Martin Lönnebos frälsarkrans i Matteuskyrkan idag. Ledare var Gunilla Bäckström, diplomerad mindfulnessinstruktör och erfaren ledare för bildskapande i gruppsammanhang.




Frälsarkransen är den moderna pilgrimens redskap på den svåraste av alla resor - den som går inåt. Pärlorna symboliserar olika aspekter av livet och den kristna tron. Biskop emeritus Martin Lönnebo skapade frälsarkransen för att hjälpa den jäktade människan i vår tid att närma sig sitt inre liv.






Det blev en skön dag. Det bästa, tycker jag, var när alla frimodigt och generöst delade med sig av sina tankar och känslor kring det de hade skapat. Det är spännande att få lyssna till, det är som att ett fönster öppnas, livet vidgas på något sätt...




Vi använde oss inte bara av färg, utan också av annat material. Vi fick en begränsad tid på oss för varje skapelse. Det gick därför inte att tänka alltför länge innan vi satte igång - men det är intressant hur någonting drar igång inom en medan man arbetar, en process som leder från tanke till tanke, det ena föder det andra - och sedan när man ska berätta om det, så är det som om det blir ännu tydligare...




Jag tror att en sådan här dag är hälsosam för kropp och själ.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar