Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

fredag 1 januari 2016

2015 Januari - Juni

I dag är första dagen på det här nya året och man ska väl egentligen se framåt, lämna det gamla bakom sig. Men eftersom jag är lite långsam av mig så har jag inte lämnat det gamla än. Om man någonsin riktigt kan det...
Jag tänkte i alla fall, mest för min egen skull, göra en liten resumé över året som gått. Eftersom det är 365 dagar på ett år, hinner det hända mycket och det är mycket som påverkar och berör. Men detta är en del av det som jag tänker på just nu och som jag kan tänka mig att "visa" mina bloggläsare, om nu någon skulle vara intresserad...
Nu väljer jag inte de vackraste fotona... utan några av mina minnesbilder.




Januari handlade mycket om avsked för min del. Jag gjorde mina sista veckor i Porsökyrkan och Nederluleå församling. Av alla hundratals bilder därifrån väljer jag ett ganska tråkigt foto, en bild från mitt kontor, där jag tillbringade många timmar i förberedelser och samtal. Jag kunde ju ha valt Porsökyrkans kyrksal, mina arbetskamrater, människor som kom till kyrkan vardagar som helger, eller kanske från kyrkbyn, Nederluleå gamla kyrka, eller det nya Stillhetens kapell... Alla dessa bilder har jag både i mitt foto- och hjärtearkiv.


Semesterveckan mellan min gamla och min nya tjänst tillbringade Owe och jag i Grekland. I första hand i Naousa där min kusin Ingabritt med familj haft sitt hem i ca 20 år (vet inte exakt). Här är Haris och jag på väg upp till deras lägenhet. 


Vid deras köksbord har vi ätit många goda rätter och haft många trevliga samtal. Det här besöket i januari blev också ett avsked. När vi åkte därifrån visste jag, liksom Ingabritt själv, att det var sista gången vi såg varandra på det här sättet. Den känslan glömmer jag aldrig. En vecka efter att vi hade lämnat Grekland dog Ingabritt.


Om januari månad präglades av avsked så var februari en månad av välkomnande. Den andra februari började jag min tjänst som präst i Matteuskyrkan och Svenska kyrkan i Boden. I flera olika sammanhang fick jag presentera mig och berätta en del om mig själv.  Och jag fick träffa många nya människor, barn som vuxna.


Mars var en intensiv månad på många sätt. Det var bl.a. höstplanering och påsksamlingar för dagis och skola och "Matteustorsdag" med Kaijsa Pettersson, som berättade om sitt måleri.



I April firade vi bl.a. påsk med Familjemässa och påskbuffé i Matteuskyrkan på Annandagen. Cornelia och hennes kille Richard kom hem under påsken till Boden och njöt tillsammans med oss av den norrbottniska vårvintern.
När man är ny i en tjänst är det mycket som är för "första gången" så var det t.ex. på Valborg, som traditionsenligt samlar mycket folk i Matteuskyrkan.


Maj månad förknippar jag mycket med dagarna tillsammans med Cornelia i Berlin. Trots att vi tog det ganska lugnt hann vi se en hel del, framför allt fick vi i lugn och ro promenera och göra saker ihop.


I början av juni kom ett busslass vänner från Porsökyrkan på besök. Som minne därifrån fick Matteuskyrkan denna fina röda fågelholk som några av dem hade tillverkat. Den hänger nu på en tall utanför kyrkan. Ett hem för himlens fåglar.



I juni var jag också på Präst- och diakonvigning i Domkyrkan i Luleå. Det var bl.a. min vän Sanna Bergamark som prästvigdes. Alldeles intill Domkyrkan pågick samtidigt Pridefestivalen, som jag också hann besöka. Till juni månads minnen hör också midsommarfirandet i Matteuskyrkan.


Nu stannar jag här. Halva 2015. Mer kanske inte läsaren orkar läsa och mer orkar inte jag just nu. Tro det eller ej, men det blir många minnen och känslor som återuppväcks hos mig när jag tittar på alla de foton som jag har tagit. Mina djupaste intryck syns inte på varken bilder eller i text, men de finns hos mig... 

I nästa blogginlägg fortsätter jag med små glimtar från Juli t.o.m. December.

God fortsättning, alla ni andra som lever i 2016! Jag kommer jag också så småningom...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar