Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 2 januari 2016

2015 Juli-December

Jag fortsätter min vandring genom året 2015, som jag påbörjade i förra inlägget. Jag har kommit till andra hälften av året. 


Det bestående minnet av juli månad var beskedet att min kusin Christina i Göteborg var mycket sjuk och några dagar senare kom meddelandet att hon hade lämnat denna värld. Jag blev tillfrågad om att leda begravningsgudstjänsten för henne. Hur svårt och känslosamt det än var, kändes det fint att få göra den tjänsten för Christina och hennes familj. 


Christinas familj var mycket generösa och gästvänliga. Trots orsaken till mitt besök i Göteborg fick jag vara med om fina utflykter och goda dagar. Jag fick också träffa mina släktingar från Dalarna och det var ett kärt återseende.


I augusti blev det en längre resa. Owe och jag åkte till Grekland igen och Naousa. Om det var avsked förra gången vi var där, var det nu ett välkomnande till livet. Min kusin Ingabritts första barnbarn, som föddes en vecka efter hennes död, skulle döpas. Det var en mäktig upplevelse! Hela resan och framför allt mötet med Ingabritts familj värmde gott i hjärtat.


I september är det framför allt två händelser som dominerar i minnet. Det ena var Prästmötet i Luleå för alla präster i Luleå stift. Det andra var församlingslägret på Kyrkans Fjällgård i Jäckvik. Det var fantastiskt sköna dagar med fint väder, mycket friluftsliv, fjällvandring, fiske, god gemenskap, målning mm. Det var ett härligt gäng i alla åldrar som levde några dagar tillsammans i en fantastisk miljö.


I Oktober månad hände det mycket både i arbetet och privat. För att nämna något på det privata planet så kom vår dotter Cornelia hem en helg och filmade och intervjuade (min) mamma. Skrivargruppen som jag är med i, framförde egna dikter i Kulturens hus i Luleå på Bok och Bild. Jag målade mycket akvarell, och gick akvarellkurs.



I november kom snö och starten på adventstiden. Men innan dess en del andra "roliga" samlingar i kyrkan som t.ex. Gudstjänst tillsammans med Flitiga fingrar (se fotot) och Matteustorsdag med Ann-Katrin Tideström. Jag fortsatte att måla ganska intensivt i november och Owe och jag besökte vår son Christofer i Umeå.

Syskonkärlek? Nära varann - med blicken i var sin mobil.

Till december hör gruppavslutningar, advent, julspel, Lucia och julfirande av olika slag i kyrka och hem. En intensiv och trevlig månad. Det bästa med december och jul är dock att få några dagar tillsammans med barnen! 


Jag ser i tacksamhet tillbaka på 2015, ett år med både glädje och sorg, avsked och välkomnande, möten med gamla vänner och släktingar och förmånen att få lära känna nya människor, arbete och vila...

Jag vill önska alla en god fortsättning på 2016! En hel del är för många av oss redan planerat för 2016 och ändå vet vi egentligen väldigt lite om hur morgondagen kommer att gestalta sig. 
I min bibel har jag strukit under raderna:

Men jag förtröstar på dig, Herre,
jag säger: Du är min Gud.
I din hand ligger mina dagar.
Psaltaren 31:15-16a, Bibel 2000


2 kommentarer:

  1. Vilket händelserikt år. Önskar Dig allt gott 2016, fina Birgitta! Kram

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera