Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 19 februari 2015

Veckor och dagar går...



När jag ser tillbaka på de sista fyra, fem veckorna är det mycket som har hänt. Framför allt känslomässigt. Jag har avslutat min tjänst i Porsön, Nederluleå församling. Jag har tillsammans med min man varit en vecka i Grekland som var både positiv och rolig, vemodig och sorglig och mycket mer... Som jag skrivit tidigare, fick vi budet att min kusin Ingabritt Tombouliduo dog en vecka efter att vi kommit tillbaka till Sverige. Efter ytterligare en vecka lite drygt fick vi den glädjefyllda hälsningen att min kusins dotter fött ett nytt barn till släkten. En helt ljuvlig liten färgstark och livshungrig flicka - har jag fått se på foton. Många känslor är i omlopp...
Förresten, i både Sändaren och Kyrkans Tidning har Börje Jämtbäck skrivit ett fint Minnessord om Ingabritt. Läs gärna om du har möjlighet.





Under de här veckorna har jag också hunnit jobba ett par veckor i Svenska kyrkan i Boden. I söndags hälsades jag välkommen i Matteuskyrkan bl.a. av Kyrkoherde Hans Johansson. En betydelsefull dag för mig. Och mycket nytt... Det som är nytt för mig är en gammal och god tradition för andra.



Sedan nästan 20 år tillbaka har Matteuskyrkan haft Semmelcafé på Fettisdagarna. Det märktes väl i tisdagskväll när kyrkan fylldes till sista plats. Här fanns semlor av olika slag. Nytt för mig var Chokladsemlor. Mums!



Många, många varianter av fyllningar fanns att välja på! Vilken sorts mandelmassa skulle man välja, och vilken sorts grädde... eller skulle man bara ta sylt?? Det svåraste var att välja. Som tur var fanns det möjlighet att äta mer än en... :-)  Behållningen gick till Svenska kyrkans internationella arbete.




Ja, veckor och dagar går. Mycket hinner hända både för dig och mig och i stora vida världen. Glädje och sorg, katastrofer och uppmuntran, stort och smått... Nu är vi inne i Fastlagstiden och börjar förbereda oss för Passionstid och Påsk. På söndag är temat i kyrkan Prövningens stund. Ett ämne som är bekant för oss alla.

2 kommentarer:

  1. Förstår att det varit veckor av sorg och glädje omvartannat. Mycket har hänt på kort tid känslomässigt. Hoppas du hinner vila och återhämta dig. Hälsa Owe-tänker ofta på honom. Kram I

    SvaraRadera
  2. Tack för din hälsning, Irene. Jag har hälsat till Owe. Kram!

    SvaraRadera