Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 14 februari 2015

Var kom rösten och styrkan ifrån?


Aten


VAR KOM RÖSTEN OCH STYRKAN IFRÅN?

Instängd  insnärjd
tryck från alla håll
röster  steg  skrik  skratt
ekade    ekade

kompat mörker
ville bort därifrån
ville se

mitt rop på hjälp
tystades ner
knuffades undan
trycktes ner

Plötsligt hör jag
min egen röst
ropa
ropa ännu högre

-

Var kom rösten
och styrkan ifrån?!

Det var mitt liv
det handlade om
- ingenting fick hindra


längtan
gav kraften

......

Hur gick det? Vad hände sedan?
För några år sedan inspirerades jag till texten ovan av Fastlagssöndagens evangelietext (Luk 18:31-43, speciellt från vers 35 och framåt). Det kändes inte svårt att tänka mig in i situationen. Jag fascinerades och fascineras fortfarande av hur hen som fanns "vid sidan om" ändå hade modet att våga ropa och våga ropa ännu högre när hen blev nertystad... för mig handlar texten bl.a. om att ta ansvar för sitt eget liv. Ta vara på möjligheter som finns inom räckhåll... Men hur var det, fanns det någon i bruset av alla ljud och oljud som hörde ropet? Det är ingen självklarhet, tyvärr...Matteuskyrkan


Det predikas över bibeltexten i många kyrkor imorgon. Själv ska jag predika för första gången i Matteuskyrkan, Boden kl 12 och hälsas välkommen som komminister i Bodens pastorat :-) Det ser jag fram emot. Du är förstås välkommen med!


Aten


Det finns många röster som ropar, runt om i världen. I dag på Alla hjärtans dag har Svenska kyrkan i Luleå stift en Internationell konferens i Boden med temat Tillsammans för livet! Mycket intressant och utmanande. Jag ska strax åka tillbaka till kyrkan och vara med på Sändningsmässan med bl.a. Biskop Hans Stiglund.

2 kommentarer: