Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 21 februari 2015

Enkla lösningar



I morgon är det första söndagen i fastan och temat är Prövningens stund. Jag tycker att Ann Aldén, kyrkoherde i Malmö, har prickat så rätt när hon i Kyrkans Tidning ( nr 8, 19 febr 2015) skriver om söndagens evangelietext (Matteusevangelium kap 4 ver 1-11) om när Jesu frestas i öknen:

För djävulen är tillvaron antingen eller, bra eller dålig. Han är de enkla lösningarnas mästare, hoppas på trolleri och drömmer om snabba cash.

Så sant! Ja, så lätt att vi frestas att ta till de snabbaste och enklaste lösningarna och att vi delar in tillvaron och varandra i svart och vitt, istället för att ge tid, söka, gå varsamt fram, lyssna in och ibland vända om och börja om... speciellt när vi är hungriga, trötta, stressade och pressade.


Mobilfoto från Porsökyrkans golv 2011 


Om Gud skriver Ann Aldén: Gud är levande och dynamisk, och finns i både glädje och smärta.

Ja, jag är glad för att Gud är så mycket mer än antingen eller... och att vi inte kan placera in Gud i en speciell Gud-ruta.




Näckrosbladen är i mina ögon hjärtan...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar