Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 24 februari 2015

Februari-snö


Februari månad börjar gå mot sitt slut. Februari har på något sätt handlat om snö. Snö. Snö. Snö. Mängder av snö har fallit. Snöhögarna är verkligen höga! Man får vara väldigt försiktig när man närmar sig vägskäl och korsningar, plogvallarna gör att man inte ser någonting om hörnet - åtminstone i villaområderna. Snöröjningsarbetarna har fått slita hårt och länge - och än är det inte slut på skrapning och röjning.


Ser ni människan där bakom snöhögen?

De här bilderna är det inga norrbottningar som vill se. Bilderna vill jag i första hand visa för mina släktingar och vänner i Grekland och i de södra delarna av Sverige. Vi är ganska less på snön nu!



Jag lyssnat på tystnaden idag
tystnaden bor utanför staden
i den stora skogen

Något allvarligt var över naturen
de gamla träden stod rad på rad
nedtyngda och böjda
draperade i vitt

De har fått bära länge nu

De står ut
de står kvar
väntar in

väntar
befriande vinden

vet att den
kommer

ljuset luften doften
viskar löften










En morgon när vi skulle åka till jobbet, 
hade snön från garagetaket rasat ner. 
Då är man (dvs jag!) glad för att man inte bor själv!

Annars håller jag på och förbereder mig 
för torsdagskvällen i Matteuskyrkan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar