Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 10 februari 2015

Ice Music



På väg in i Igloon

Efter flera dagar av kraftigt snöande och 10-15 grader kallt, spöregnade det plötsligt den här kvällen och graderna låg kring 0. Dagen därpå var det stormbyar och blixthalka...  Det är vinter och februari.




Efter min första vecka i Bodens pastorat hade jag ledig helg. Fredags-kvällen tillbringade jag tillsammans med många andra på Gültzauudden i Luleå i en konsertsal av snö och is.


Till den här konsertsalen går man inte i ärmlös klänning och högklackade skor, utan snarare i det varmaste man har. Det var en konsert-upplevelse för alla sinnen.

Här fick man faktiskt fotografera. Men det var inte det lättaste...




Professionella musiker spelar på instrument av is, s.k. ICEstruments. Genom rummet hörs isens röst. Ett genomgående tema var Film-musik från bl.a. Star Wars, Lejonkungen och - förstås - Frozen.






Det var både en estetiskt som musikaliskt vacker upplevelse.


En av de medverkande kände jag väl igen, Anna-Sara Palo, som jag haft förmånen att lyssna till i samband med dop- och begravningsgudstjänster. Hon pratade mellan musikstyckena och när instrumenten behövde stämmas.  Hon sjöng också flera sånger med sin mycket fina röst.
Övriga musiker var Andreas Eriksson, Elin Thorsell, Torbjörn Emmoth, Tyler Voelz och Mattias Sandlund.


http://www.icemusic.se/

Innan vi körde hem till Boden, tog vi med våra gäster till en park i centrala Luleå och tittade på årets is-djur, en bäver. Det är Hans Englund som är skaparen. I 30 år har han varje år gjort ett is-djur.







2 kommentarer: