Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 3 februari 2015

Sagolika Agios Nikolaos


En mitt-på-dagen promenad förra veckan i småregn och ca + 6 grader i parken Agios Nikolaos, Naousa. En sagolik plats!


Här skulle jag ha varit som barn! Vilken "grundkälla" för fantasin. Träden med alla sina krokiga armar, de stora hålen i stammarna, det klara vattnet, den nästan självlysande mossan...
Som i en riktig saga, dök de små lurviga upp! Jag syftar på bilden nedan :-) På långt avstånd förstod vi inte först vad det var. Men sedan såg vi de helt underbart små söta valparna! Fem, sex små valpar som höll sig tätt, tätt intill varandra, som skydd för den okända omvärlden.


I Grekland, som i många andra länder, är man van vid att se löst springande och liggande hundar överallt. Men nyfödda valpar...! Jag var så ivrig att fota så jag tror inte att något foto blev riktigt skarpt :-(


Lite nyfikna på oss var de...


...och gärna ville de följa med de stora grabbarna!

Och vem vill väl inte det?!
Jag ska strax ge mig iväg till Matteuskyrkan (Boden) - för ikväll ska jag få vara med på GRABBHÖRNAN!
Det ska bli kul! Middag och Årsmöte.

Grabbhörnan är en öppen praktisk träff för "grabbar" i alla åldrar,
som träffas första tisdagen varje månad kl 19.1 kommentar:

  1. Så vackert!
    Jag älskar träd o mossa o lurvisar - det sista på behörigt avstånd (allergier).

    SvaraRadera