På vår (Nederluleå församlings anställdas) studieresa i augusti i Skåne var vi bl.a. till Kirsebergskyrkan i Malmö. Det studiebesöket har lämnat spår hos många av oss. Vi imponerades av deras verksamhet.
Länk till Kirsebergskyrkan
Förutom traditionell verksamhet som gudstjänster, barn- och ungdomsarbete mm fanns johannas kök i kyrkan. En restaurang.
Länk till Johannas kök
Här berättar kockarna om sitt arbete och tänk kring odling, mat och servering.
Du kan läsa mer om det på länken ovan.
I kyrkan fanns också ett litet snickeri där man bl.a. gjorde dopljusstakar, men också större saker som utomhusbänkar.
Ljusstöpning pågick också i kyrkan, alla stumpar togs tillvara och användes tillsammans med ny ljusmassa. En verksamhetsform som skulle kunna fungera i de flesta kyrkor.
Här odlade man också sina egna altarblommor, liksom grönsaker och örter.
Bilden nedan har jag tagit inte bara för den fina Ekens skull,
utan framför allt för bikupan på kyrkans tak. Ser ni den?
Egenodlad honung!
Det var ett besök som gav inspiration till vårt eget arbete.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar