Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

fredag 24 oktober 2014

Sex filer åt vardera hållet


Jag tyckte att vi hade en fin nummerskylt på bilen.

Vi hyrde en stor och bra bil i Florida som vi tog oss runt i. Det var ganska nödvändigt för att kunna förflytta oss. Eftersom vi var fem stycken underlättade det mycket. Även om det var pirrigt, när det var sex filer åt vardera hållet samtidigt. Men det var bra skyltat och det togs bra hänsyn i trafiken.


Men utan GPS hade det varit svårt! Ja, rent av omöjligt. Hur skulle vi annars veta vilken fil vi skulle lägga oss i?!Det var många stora, fina och rentvättade bilar vi såg i trafiken. Men det hände någon gång då och då att vi fick se en "riktig amerikanare". Men det kan man ju göra här hemma också :-)När vi i slutet av tiden kom till Miami Beach såg vi ganska ofta stora och blanka svarta eller vita Limousiner. 


Vi har de här 10 dagarna bott på olika platser i Florida. I Key Largo bodde vi ganska enkelt, men med en mycket fin trädgård.


Med bl.a. flera banan-träd.


Överhuvudtaget var det mycket grönt, frodigt och välskött i Florida, åtminstone där vi var. Det känns lite obegripligt med tanke på vilken värme det är där. Å andra sidan är visst September en månad då det regnar mycket... En del regn fick vi också ta del av.


Key Largo

Nu när jag skriver det här, har vi kommit hem. Snön yr ute och det är alldeles vitt överallt. Owe är ute och bråkar med snöslungan. Det känns lite märkligt att tänka att vi bara för några dagar sedan badade ute vid midnatt. Det var så varmt i luften så när vi steg upp ur det heta badet frös vi inte ett dugg. Det är något speciellt för en nordbo att bada ute i hav eller pool när det är mörkt ute...

2 kommentarer:

  1. Vilken härlig resa! Även att få ha de vuxna barnen med. Inga sliriga snöbanor där ser jag=) Hälsa Owe-saknar honom!

    Kram Irene

    SvaraRadera
  2. Ja, det har varit en härlig resa, Irene. Verkligen kul - och till bra hjälp - att ha sina stora barn med! Det blev en jobbig kontrast att komma hem till snöyran.
    Owe hälsar tillbaka!

    SvaraRadera