Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 26 april 2014

En dag i färgens tecken


Klockan visade ungefär 7.40 när jag startade min resa från Boden. Solen lyste från en klarblå himmel. Vägarna gick genom skogar och vatten, ibland slingriga och smala. Jag ägde nästan vägen helt för mig själv.Jag var i god tid och hade därför ro att stanna till och fota under vägen. Det som jag ofta tänker att jag vill, men sällan tar mig tid till. Eller har tid till. Fåglarna sjöng piggt och glatt. Här är jag framme i Arvidsträsk. Denna vackert belägna by utanför Älvsbyn.Känslan av frihet, lugn och friskhet går tyvärr inte att fånga på bild. Men det var min upplevelse när jag steg ur bilen. När det dessutom kändes som sommar i luften - ja, då kan det inte bli så mycket bättre.Vi var åtta kvinnor, från olika väderstreck, som kom för att måla akvarell. Alla blev vi uppassade av en man, som stod för all markservice. En fantastiskt god lunch med renkött fick vi till exempel.Målningen skedde under ledning av Kaijsa Pettersson. Här pekar hon med hela handen, ja, hon gjorde några sådana försök... men gav sedan upp och gav oss "stor frihet" :-) Underbara Kaijsa!
(Hoppas att ni förstår att jag bara skojar, Kaijsa är inte den som pekar med hela handen).
Här introduceras vi att riva ut remsor från Piteå-tidningen (det kan kanske även gå med VLT, DN eller Aftonbladet) och sätta det på en "Hovendroven", dvs linjer och former "hur som helst". Här är resultatet. Som ni säkert förstår målade vi runt remsorna och när vi tog bort dem, fick det "utsparade" föreställa trädstammar. Tre färger användes, grundfärgerna gul, blå och röd.Här är andra målningar. Vilket som är upp eller ned är det inte så lätt att veta - eller rättare sagt, bestämma sig för. "Spegling" kallas det för. Endast två färger användes vid varje målning. En blå och en gul, t.ex. Indigo  + Quinacridone eller Antwerpen + New Gambodge. Vi målade på tre olika sorters papper.Dagen avslutades med födelsedagstårta för alla akvarell-målare som fyller jämna år i år. En fantastiskt vacker och god tårta från Uddens Hembageri.

Ja, det blev en skön dag i en "annan värld" - i verkligheten. Tack Kaijsa och Börje!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar