Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

onsdag 11 december 2013

Törst


Himlaljus över Porsön idag. 
Var tvungen att kliva ut ett steg från mitt arbetsrum och ta några foton.




Nederluleå församlings personal har idag ätit ett härligt julbord på Örnvik i Luleå. Resten av arbetsdagen fanns inget större behov av att äta något mer - däremot dricka. Jag har känt mig mycket törstig. Vi pratade om det några stycken. Hur lätt det är att glömma bort att dricka! Och precis det har jag tänkt rätt mycket på på sista tiden, att jag måste lära mig att lyssna mer på min egen törst. Ofta kan jag känna törsten långt borta någonstans, lite diffust, men nonchalera den - men nu har jag flera gånger förstått vilka besvärliga konsekvenser det kan ge...

Ja, det är viktigt att lyssna till sin egen törst... jag måste lära mig att bli mer lyhörd för det.


I Jäckvikks-trakten


DIN EGEN TÖRST

Lyssna till din egen törst

den torra strupens rop i öknen


du har länge hört rösten

långt borta, tänkt: sedan


Lyssna till kroppens

värkande trängtan


innan du förtorkar

vissnar bort 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar