Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 24 december 2013

Julhälsning i det halvfärdiga

Det är morgon. Julaftonsmorgon. När jag börjar skriva detta är det fortfarande mörkt ute. Det är ett långt dygn som ligger framför. Det är många tankar som rör sig i mitt huvud.

Det är en dags julfirande med familjen. Det är Julnattsmässa i Porsökyrkan och några timmar senare Julotta i Benzeliusgården i Bensbyn.
Det mesta omkring mig just nu är halvfärdigt. En del inte alls påbörjat. Och kommer inte heller att bli klart - det kommer förmodligen att bli rätt bra ändå...  Så är det i mitt liv. Jag tror att en del av er känner igen er. För andra ser det annorlunda ut.

Förr i tiden skrev jag mycket julkort. Det har minskat med åren. I år har jag inte skickat ett enda, det känns inte riktigt bra... Men till er som jag kan nå här vill jag tacka för julkort som jag/vi har fått. Tack!

Till er alla som läser vill jag från mitt hjärta önska er en sann jul-fred med vila och hopp inför framtiden - hur det än ser ut just nu omkring dig/er.

Gud finns i det halvfärdiga och provisoriska, i blandade känslor och i hoppet. Det slår mig just att Gud är inte själv färdig med allt han har tänkt för oss och sin värld.

Lyssna gärna (nedan) på biskop Hans julhälsning. Vår biskop i Luleå stift; Hans Stiglund lever och talar alltid utifrån vardag och verklighet och har alltid goda tankar att förmedla!

Det är 16 minusgrader ute och vit snö.
God Jul och På återseende.


3 kommentarer:

 1. God Jul till er alla! Att vara i rörelse och inte vara färdig gör att vi inte fastnar. Det ger ett driv till livet som är nödvändigt. Tänk på alla celler som ständigt är i rörelse, om den rörelse ut och igenom cellmembran och tillbaka igen som måste fungera för att livet ska vara, Kram från 25 grader varmt och sol; julkvällsbyn kl.18 i hamnen och nattmässa så småningom blir en spännande ny bekantskap fast ändå samma. Hälsar Susanne och Anna-Liisa

  SvaraRadera
 2. Vilka väderkontraster! Måste erkänna att själv har lättare att tänka mig 25 grader varmt än 16 minus. Men man vänjer sig ju vid det mesta, men jag tycker Norrland låter tufft att bo i. Om det nu är Norrland, Norrbotten kanske? Har glömt en hel del av min svenska geografi. Å andra sidan har jag ju bott i Finland hela mitt liv så kan skylla på det. Förresten är jag ännu sämre på Finlands geografi. Underbar amaryllis i alla fall, min är ännu inte inköpt.
  Julhälsningar, Inga-Britt

  SvaraRadera
 3. Tack Susanne och Anna-Liisa för en uppmuntrande och intressant reflektion kring att inte vara färdig. Lyckliga er som får vara i värme och sol - och ändå ha jul! God Jul. Kram!

  Tack för din hälsning Inga-Britt! Ja, det är Norrbotten.
  Jag tycker mycket om amaryllis. Hoppas att du hittar din :-)
  God fortsättning på julen!

  SvaraRadera