Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 17 december 2013

Ljus i vårt hus

Nu har vi ljus här i vårt hus
julen är kommen (nästan), hopp tra-la-la-la!



Nu har snickare, rörmokare och elektriker gjort sitt!

Nu är det bara resten kvar! Lister, fog, införskaffande av några luckor och lådfronter m.m. m.m. I går och idag har en elektriker från Bodens eltjänst gjort det sista i köket. Nu har vi bra belysning med spottar i taket och ledlist under skåpen. Underbart! Dessutom kan vi använda spishäll och fläkt - inte så dumt när julen står för dörren. Hopp tra-la-la-la!



Jag kunde inte låta bli att ta fram en gammal koppar-kastrull och ställa på spishällen, den passade så bra till mosaiken :-) Det finns, som sagt, en hel del kvar att göra, men det känns mycket roligt med allt det nya och fräscha. Nu gäller det bara att lära sig hur spis och ugn fungerar. Tur man är teknisk - Hopp tra- la-la-la!



 Det är ändå inte alltid det nyaste och modernaste som är det vackraste och skönaste. Ett gammalt, slitet, buckligt kärl kan vara det som man tycker är det allra finaste i t.ex. ett kök. Hur som helst är det ofta fint att blanda gammalt och nytt.


 ETT SPRUCKET GAMMALT KÄRL

På den splitternya köksbänken
står ett sprucket gammalt kärl
Kärlet vars färg nästan skavts bort
vittnar om flitig tjänst i många rum
Svagt blåblommig den stillsamt prytt bord
dukade för minnesstund och bröllopsfest

På den splitternya köksbänken
i det trendmedvetna köket
får det spruckna gamla kärlet
minna om det som varit en gång
uthålligt liv i glädje och sorg
om skönhet som formats av trohet



(Ps Vårt kök är modernt, men inte speciellt "trendmedvetet". Det var för att få fram kontrasten som jag använde det ordet.)

2 kommentarer:

  1. Så jättefint det blev!! Visst är det jobbigt med hantverare i huset, men värt bersväret när det väl är färdigt. Så tycker jag som just fått klart vårt badrum. Blir glad varje gång jag går in där...

    SvaraRadera
  2. Ja, visst är det så! Speciellt rum som kök och badrum som man använder så mycket och som det känns extra viktigt att de är fräscha.

    SvaraRadera