Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 12 december 2013

Storbesök

I dag fick vi storbesök i Porsökyrkan. En hel del människor och aktiviteter följde med i dess spår..."För en underbar stjärnas skull hava vi ingen ro, äro vi ständigt, ständigt på språng..." (Nils Bolander), ja, det skulle nog visa män från Österns länder ha kunnat stämma in i. För hade det inte varit för den mystiska stjärnans skull, så hade de inte packat sina kameler och gett sig iväg på den långa färden till Betlehem."Stjärnan som en gång stannade till 
över ett barn och en mor 
vänder vår bittraste natt i dag, 
skänker en glädje stor" 

Maria och Josef och Jesusbarnet får besök av en herde i stallet.


Här har också de visa männen anlänt ...


... med sina gåvor
När man öppnade den finaste gåvan av alla, vet ni vad man såg då?
Jo, sin egen spegelbild!
Det är den bästa presenten till Jesus."För en underbar stjärnas skull,
stugna av eldstrimmans nål,
funno våra irrande liv
innehåll, mening och mål".

Vilken "tur" att jag befann mig på rätt plats på rätt tid idag!

Citaten är hämtade från Nils Bolanders dikt För en underbar stjärnas skull.
(Dikten användes inte under julspelet. Förstås).

Varje år ansvarar Nederluleå församlings pedagoger för ett julspel för skolorna runt om distriktskyrkorna. Förutom pedagogerna själva är det också andra anställda eller ideella från församlingen som är aktörer i spelet. Mycket bra och fängslande gjort!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar