Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 3 september 2015

Prästmöte



Jag har varit på Prästmöte för Luleå stift (Norr- och Västerbotten) i tre dagar i Luleå. Det har varit inspirerande och lärorikt.

Här kan du se bilder och film från Prästmötet



Det har varit goda möten med tal och föreläsningar av Göran Larsson, präst och docent i judaistik, Karin Johannesson, präst och universitetslektor i religionsfilosofi vid Uppsala universitet (nedan) och Biskop Hans Stiglund (ovan).


Vi var drygt 200 präster. Förutom föreläsningar har vi firat gudstjänster tillsammans, haft fest, samtalat formellt och informellt, varit på seminarier, träffat gamla bekanta och lärt känna nya... kollat in böcker o.dyl. från Duvan i Piteå och prästkläder från Maria Sjödin, Stockholm...  ja, innehållsrika dagar blev det. Alla jag har pratat med verkar glada och nöjda. Så också jag.



Gudstjänster och mässor var i Domkyrkan.


I dag avslutades dagarna med Sändningsgudstjänst. Var och en fick en sten att lägga framme i koret, utifrån tanken att vi är "byggnadsstenar". Vi är olika; har olika färgskiftningar och storlek, olika kantigheter och former, men tillsammans får vi vara med och bygga Guds kyrka här på jorden.


I slutet av gudstjänsten fick vi alla var sin vacker sten format som ett kors överlämnat med några ord av biskop Hans. Stenen var len och skön i handen, samtidigt som det fanns en fasthet och tyngd i den. I min sten (ovan) kan man, tycker jag, också se en Kristusgestalt med öppen famn.

Bevara mig som din ögonsten,
göm mig i dina vingars skugga.
Psaltaren 17:8, Bibel 2000



Jag tyckte om vyn från hotellet som vi tillbringade dagarna på. 
Nionde våningen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar