Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 14 juli 2015

Frågor
Andra semesterdagen blev verkligen en semesterdag. Som jag skrivit någon gång förut har jag förmånen att få vara med i en skrivargrupp. Det är avkopplande och roligt. Mina skrivarkompisar har mycket mer kunskap och erfarenhet av konst, litteratur, musik, poesi än vad jag har, så ett och annat nytt lyckas jag lära mig... framför allt är det inspirerande.
När vi träffas har vi knytkalas. Det är alltid spännande att se vad det blir... Det är ingen överenskommelse innan. Det smakar alltid gott och ofta blir det vackert tillsammans. I dag gick det i många röda toner.
Förra gången, liksom idag var temat "frågor". Konstigt att det var så svårt att skriva om det! Jag tycker att frågor har en central plats i mitt liv och arbete, ändå var det svårt att formulera något vettigt. 

Tore Littmarck har en psalm som heter Att leva är att fråga. Det tycker jag verkligen är sant! Livet består av mer frågor än svar - och det är väl förmodligen det som på något sätt håller oss levande, ger oss lust att söka svar, forska, samtala, skriva, måla, göra musik...

Ett givet samtalsämne idag var också de aktuella frågorna kring vad som ska hända med ateljéerna på Kronan H5 i Luleå när Rikshem tar över. En av skrivarvännerna har sin arbetsplats där och finns med i reportaget i både Kuriren och NSD idag. 
Innan vi skildes åt gick vi till en annan deltagare i gruppen (som bodde alldeles i närheten) och tittade på hennes fina trädgård. Ljuvligt! Tyvärr har jag varit skakig på handen hela dagen idag, så det blev bara några få enstaka bilder som blev bra. Det var synd när det var så fina motiv. Tar ändå med några här... 

Jag älskar Vallmo! Ser ut som om de vore gjorda av silkespapper.

Dagen avrundades med en ytterligare sväng till Luleå. Owe och jag var bjudna till ett par goda vänner som bjöd på smaskig tårta. När halva tiden hade gått kom vi på att det var en födelsedagstårta! - då en av dem fyllde år idag. En present skulle ha varit på sin plats... Det var en trevlig kväll. Vänner vi är glada för!  Fråga av vikt - Haiku

Rakt ställdes frågan
ingen fångade upp den
djupt hål i marken


2 kommentarer:

 1. Jeg likte Haiku-diktet!
  Få ord - mye sagt.
  Ha god ferie videre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hoppas att du också får en bra sommar, -I-!

   Radera