Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 28 juni 2015

I regnbågens alla färger




Det här Mosaik-konstverket finns i vårt hus ovanför öppna spisen i matrummet. Det fanns här när vi flyttade in. Konstnären lär visst vara bodensare. Är det någon som vet vad han/hon heter? Tittar man noga efter finns det många motiv i konstverket. Det är roligt, tycker jag.




För någon vecka sedan, eller två, köpte vi nya mattor till vårt matrum (från URBANSTORE förstås). Vi har mest naturfärger och vitt och svart, så det kändes roligt med lite färg. Jag var lite rädd att de inte skulle passa till mosaiken. Men faktum är att de passar väldigt bra, det är i stort sett samma färger, om än lite dovare.




Jag blir så glad när jag kommer och går genom huset och ser färgerna på mattorna. Det är ju faktiskt regnbågsmattor! Nästan. Så roligt att mattorna kan påminna om mångfald, hopp, respekt, tolerans, kärlek... och Guds nåd.




Ett märke jag fick när jag besökte Svenska kyrkans monter
under Luleå Pride.
KÄRLEK finns det på fler ställen än i Svenska kyrkan. Förstås.
Som tur är.

Uttrycket "Störst av allt är kärleken" kommer från Kärlekens lov
i 1:a Korinthierbrevet kapitel 13. Mycket tänkvärda ord.


1 kommentar:

  1. Superfina mattor Birgitta. Vi köpte en ny soffa i våras hos din bror på rean,jättefin.

    SvaraRadera