Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 13 december 2014

Julmarknad


I dag på Lucia-dagen har vi varit på Julmarknad i Boden. Dagen till ära var det riktigt vitt ute när vi vaknade och under dagen snöade det. Det bidrog till flera graders höjd julstämning.
Jag har skrivit på bloggen en hel del om kyrkstugorna i kyrkbyn i Gammelstad. Men det finns gott om kyrkstugor också i Boden, alldeles intill Överluleå kyrka. Under julmarknaden är det inte bara försäljning utomhus utan också i de olika kyrkstugorna. Det är mysigt!
I Kyrkstuga 17 fanns Linnéa och Britt (dotter och mor) som sålde sina alster i glas och textil. Mycket fina saker! Alltid roligt att träffa dem och bli uppdaterad på vad som händer i deras familj - för händer gör det nästan alltid :-)
Linea är glasblåsare på Heta Hyttan i Piteå Länk till Heta Hyttan
Länk till NyMålat & NyTryckt

I Kyrkstuga 9 bjöd Svenska kyrkan på glögg och hade bl.a. försäljning av Fair Trade varor. 

Det är svårt att köpa julklappar till dem som redan har allting. Här gavs ett bra tips: Genom att köpa julkortet ovan eller ett liknande är man med och  bidrar till Svenska kyrkans internationella arbete. Korten kostar mellan 60 -150 kr beroende på vad hjälpen går till: vatten, trädplantering eller klimatförändring. En bättre julklapp kan man egentligen inte ge, eller hur? En julklapp som främjar livet! Ja, t.o.m. kan rädda liv. I dag saknar närmare en miljard människor tillgång till rent vatten. Genom att borra brunnar, installera pumpar och anlägga dammar vill Svenska kyrkan ge fler människor tillgång till vatten. Vatten ger livskraft.Innan vi lämnade området var jag "tvungen" att ta en bild på Överluleå kyrka i kvällsbelysning.
Julmarknaden pågår också under morgondagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar