Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

söndag 30 juli 2017

Mycket guld nu!
Det är mycket guld nu! Till och med jag som inte är särskilt sportintresserad har uppfattat att Sara Sjöström tagit tre VM guld i dagarna! Så roligt! Grattis!
Men det finns annan sorts guld också! Skogens guld!
I mitt förra inlägg skrev jag att Owe och jag varit på små utflykter till älvar och hav under sommaren. I går tog vi oss in i djupa skogen. Till skog och myrmark. Beväpnade med Thermacell (en sorts manick som ska hålla myggen borta) och tålamod. Vi var på jakt efter hjortron.Det var verkligen myrmark och inte blev det mindre blött av att det kom en störtskur mitt i vårt plockande. Jag kunde inte ha blivit blötare om fötterna än jag blev. Men vad gjorde det, när det fanns gott om hjortron! Underbart roligt!
Hjortron är ju så underbart vackra också! Allra vackrast innan de är riktigt mogna, mer röda än på bilden. Det fanns både icke mogna och hjortron som var på gränsen till övermogna. Jag lyckades tyvärr inte få några riktigt skarpa bilder på hjortronen.
Vi kände oss trötta och möra, men lyckliga och rika när vi körde hemåt.
På vägen hem såg vi ett 15-tal tranor - mitt i sommaren! - på ett fält.


När vi kom hem rensade vi det som behövde rensas och frös in i portionspåsar. I dag har det känts i kroppen att vi var ute i skogen och gick dubbelvikta igår - men det kunde ha känts värre! Och det är inget vi ångrar. Det är verkligen en fantastisk förmån att vi får gå ut i skogen och gratis plocka fina, goda och nyttiga bär! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar