Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 6 juli 2017

Uppfräschning
Så skönt det känns när man kan pricka av något man länge tänkt göra. Owe har ägnat några dagar åt att borsta och rödfärga kyrkstugan i Gammelstad. Eftersom kyrkbyn ingår i Världsarvet är det viktigt att det görs på rätt sätt och med rätt färg; äkta Faluröd färg och vit linoljefärg.

I går när vi var i stugan eldade Owe i spisen så att det blev riktigt varmt och mysigt i stugan, medan det var förfärligt kallt och ruggigt ute. Baksidan


Framsidan


När Owe höll på och borstade baksidan av stugan upptäckte han ett stort spindelnät! Det stackars nätet fick en hel del rödfärgat damm på sig ser man om man förstorar bilden. Nästan lite synd att förstöra en annans boning.
En vacker dag fick fönsterluckorna sig också en duvning. De ska målas åtminstone en gång till innan de får komma på plats igen. Men först ska de torka och linoljefärgen tar god tid på sig att torka.
I går var det fönsterkarmarna. De ska målas fler gånger. Men så småningom blir det riktigt fint.
Tyvärr är trappan in till stugan inte vad den borde. Den har blivit sönderkörd av en plogbil! Owe lagade den provisoriskt i mörker och sträng kyla en vinterkväll. Men nu har vi fått löfte om att få en ny trappa, så det väntar och hoppas vi på. Skulle ha varit toppen om vi hade hunnit få den innan helgen - men det tvivlar jag på - då vi på lördag och söndag tänkte ha "Öppen kyrkstuga" för intresserade kl 12-16. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar