Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

lördag 22 juli 2017

Att hitta
Natten till igår drömde jag en dröm som påverkade mig ganska mycket. Själva känslan. 

Det är alltid svårt att berätta en dröm. Det som i drömmen känns verkligt och självklart, går inte riktigt att förklara i ord i vaket tillstånd.

I drömmen var jag i Stockholm och åkte pendeltåg tillsammans med några bekanta. Vi var på väg hem. Jag missade att stiga av i Jordbro, där jag bodde (och där jag också bott i verkligheten). Jag kom på det, två stationer bort - vid en station jag inte alls kände till. Mina bekanta som bodde där, sa att jag kunde följa med dem hem så kunde de skjutsa mig om en stund, då de ändå skulle åka den vägen bort någonstans. De sa, att de skulle lämna av mig vid infarten till Jordbro, jag tackade så mycket och log och tänkte innerst inne, måtte jag hitta därifrån och hem! 

Paret bodde i ett mycket stort hus med flera ingångar och trappor. Jag tog av mig skorna när vi kom in. När vi en stund senare skulle åka, skulle jag bara gå och hämta mina skor. Men jag hittade dem inte! Jag sa till paret, att jag nog lämnat dem en våning upp, så jag skyndade mig lite stressad upp för trapporna för att se var jag hade ställt dem - och då blev plötsligt det här huset ett varuhus, med mååånga våningar, gångar och dörrar - och massor av människor och ljud! 
Puh! Paniken kom över mig! Hur skulle jag kunna hitta mina skor!? Plötsligt visste jag inte var jag var och inte heller var paret var som väntade på mig... Hemska tider, de som skulle iväg på någonting! Jag åkte rulltrappa ner några våningar, där jag trodde och hoppades att de stod och väntade på mig. Men när jag kom ner, var jag inte alls säker på att det var rätt utgång, kanske stod de någon annanstans, - eller hade de åkt utan mig...?  Där var de inte i alla fall. Mitt i allt slog det mig, att jag hade lämnat min väska med mobilen vid ytterdörren när jag skulle leta efter skorna... och vilken dörr var nu det??  - alltså kunde jag inte heller ringa...

Så plötsligt ringde väckningssignalen på mobilen och jag kastade mig snabbt ur sängen och ut ur sovrummet - jag såg min chans att komma ur denna fruktansvärda stress-situation. Men sedan var jag smått förvirrad i flera timmar...

Vilken mardröm; att inte hitta, att någon/några  väntade otåligt på mig och att inte kunna nå dem (med mobil eller på annat sätt)!

Det är mitt dåliga lokalsinne, som kommer igen i mina drömmar, rädslan att inte hitta ... Vill man analysera min dröm djupare så går det förstås också...  
Jag behöver en fyr! En fyr som lyser tydligt och som blinkar vänligt emot mig.

Bilden på fyren är ifrån Kreta, övriga från Mall of Scandinavia, Solna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar