Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

tisdag 29 mars 2016

Påsk




Sedan många år tillbaka är det av tradition Familjemässa och en fantastisk Påskbuffé i Matteuskyrkan på Annandag Påsk. En glad och varm och en näst intill fullsatt kyrka. Många "hemvändare" deltar på olika sätt, särskilt i Barn-och vuxenkören. Ett påskdrama hör också till. Här är det kvinnor som kommer till graven för att smörja Jesu kropp. Men graven är tom. 




Var inte rädda, säger ängeln till kvinnorna. Jesus är inte här. Han har uppstått! Gå och berätta för lärjungarna vad som har hänt. Lärjungarna har gömt sig på hemlig plats bakom låsta dörrar. De är rädda. Jesus kommer till dem. Han visar dem sina händer och fötter med spikhålen i. Han visar sin sårbarhet - och de känner igen honom. Det är det som är "beviset" på hans uppståndelse. En kropp som har blivit berörd av det onda och smärtsamma - men övervunnit det! Jesus kan öppna det stängda, ta sig fram över taggtrådsstängsel, överskrida gränser - och alltid vill han fred!






Några dagar hade vi vår dotter och hennes sambo hemma, de fick njuta av det fina vårvintervädret. På påskaftonen var jag ledig och kunde följa med ut. Lite (traditionell) korvgrillning blev det bl.a.






Mycket snö har vi kvar. Även om den sjunker ihop något för varje dag...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar