Välkommen!


Det mesta som händer oss människor, som vi har behov av, tänker och tror är i grunden detsamma i alla kulturer, samhällsklasser och genom årtusenden. Ingenting är nytt under solen. Men det är inte mindre viktigt eller intressant för det. Tvärtom!
Här delar jag tankar och upplevelser som har anknytning till mitt liv. Ofta är det genom dikter, citat och böner, som jag tycker om. Du får gärna kommentera inläggen. Hur man gör läser du på sidan Om bloggen.

torsdag 24 mars 2016

Jerusalems döttrar




En stor folkmassa följde med, också kvinnor som sörjde och klagade över honom. Jesus vände sig om och sa till dem: Jerusalems döttrar, gråt inte över mig, gråt över er själva och era barn (Lukas:23:27, 28)

Kvinnorna sörjer och klagar, förfasar sig över "dom där", hur det har blivit i vårt samhälle... De har åsikter om politiken och kyrkan. De är "sympatisörer", men - föreställer jag mig - åskådare. De är på avstånd. De tar inte riktigt till sig, tar inte in att det är för dem som Jesus lider. 

Gråt inte över mig, gråt över er själva. Jesus pekar bortom sig själv. Jag uppfattar Jesu ord något kärva. Över människans öde finns det anledning att fälla tårar! "Döm inte andra. Se på er själva". Jesu lidande var för mänskligheten, för var och en av oss.  Det får vi ta till oss. Och komma närmare... och vara med. Vandra med.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar